TISK IN DRUGE STORITVE

Ofset tisk
Digitalni tisk
Sitotisk
UV-tisk
Velikoformatni solventni tisk
Sublimacijski tisk
Slepi tisk in tisk s folijo
Vezenje
Gravura
Grafično oblikovanje in priprava za tisk
Laserski razrez
Personalizacija
Kuvertiranje in personalizacija dokumentov
Ofset tisk

Ofset

Ofset je tehnika tiska preko dveh valjev. Prvi valj s tiskarske plošče prenese obarvan motiv na drugi ofset valj, ki motiv odtisne na podlogo. V postopku odtisa ni visokih temperatur, zato lahko tiskamo na vse papirje različnih gramatur in kakovosti. Tiskamo lahko končni izdelek do formata B1 (70 x 100 cm) ali kot izdelek za dodatno dodelavo (plastificiranje, izsek, prepogibanje, kaširanje, numeriranje, lakiranje …). Z ofset tehniko tiskamo na tiskovna formata B1 in B2, na material z gramaturo od 50 do 450 g/m². 

 

Prednosti ofset tisk

Ofset tisk zaradi svoje hitrosti in kakovosti tiskanja zaseda sam vrh med tiskarskimi tehnikami. Izredno visoka ločljivost, cenovna ugodnost pri večjih nakladah in velika hitrost tiskanja pri vseh formatih so odlike, ki jih s pridom uporabljamo za najzahtevnejše tiskovine

 

Izdelki z ofset tiskom

Tiskamo časopise, revije, prospekte, kataloge, knjige, brošure, koledarje, reklamne mape, reklamne vrečke, plakate, nalepke, razne obrazce in bloke, dopise, vizitke …

 Povpraševanje

Digitalni tisk

Digitalni tisk

Digitalni tisk je modernejša in hitrejša oblika tiska, saj za tisk ni potrebna posebna priprava stroja. Deluje po principu tiskalnikov, a dosega kakovost ofset tiska. Pri digitalnem tisku tako odpade strošek osvetljevanja tiskarskih plošč in same nastavitve stroja, saj stroj tiska neposredno iz datoteke. Digitalni tisk je zato izredno hiter, kar nam omogoča tisk končnega izdelka že na dan prejema datotek. Digitalni tisk je primeren za vse vrste tiskovin, ki se spreminjajo, ki jih potrebujete vedno znova, v manjših nakladah, ali jih potrebujete še isti dan.


Prednosti digitalnega tiska

Digitalni tisk deluje neposredno iz datoteke, kar omogoča enostavno pripravo personaliziranih tiskovin (vsak odtis se lahko razlikuje) brez predhodne grafične priprave in posledično krajši roki izdelave. Digitalni tisk tako lahko uporabimo tudi za numeriranje posamezne tiskovine. Po tisku ni potreben čas za sušenje barv, kar rok izdelave še skrajša. Dodelava je tako mogoča takoj po končanem tisku. Cenovno je digitalni tisk ugodnejši pri manjših nakladah.


Izdelki z digitalnim tiskom

Tiskamo brošure, letake, zloženke, razne obrazce in bloke, dopise, vizitke, priznanja … 

 Povpraševanje

Sitotisk

Sitotisk

Kot že samo ime pove, ta tiskarska tehnika za odtis uporablja sito. Skozi sito oziroma šablono namreč potisnemo barvo direktno na podlago. Poroznost sita in premer nitk določata ločljivost in debelino tiska. Barve v sitotisku so v primerjavi z ofset tiskom in digitalnim tiskom intenzivnejše pa tudi obstojnejše ob različnih zunanjih oz. vremenskih vplivih. Omejitev pri tisku praktično ni; tiskamo lahko na tekstil, plastiko, steklo, kovino, umetne tkanine, les, usnje, papir in druge materiale. 

 

Prednosti sitotiska

Intenzivnost barv, ki jo lahko dosežemo z močnejšimi nanosi, in obstojnost sta vsekakor prednosti. S sitotiskom lahko tiskamo na različne površine in materiale. Sitotisk omogoča posebne učinke, kot so odsevni tisk in barve, ki oddajajo svetlobo. Zaradi svoje tehnike odtisa omogoča hiter tisk na že obstoječe izdelke.

 

Izdelki s sitotiskom

Sitotisk omogoča dotisk na koledarje, tisk na tekstil, torbe, mape, nalepke, zastavice, dežnike, bombažne vrečke, prte …

 Povpraševanje

UV-tisk

UV-tisk

Z UV-tehniko se lahko tiska na raznorazne materiale in površine. Primerna je za les, kovino, plastiko, papir, steklo, usnje ipd. Odtis se naredi direktno na površino materiala oz. izdelka. Svoje izdelke lahko opremite z lastnim logotipom in grafiko ter tako vdihnete izdelku svojo noto.

 

Prednosti UV-tiska

Prednosti UV-tehnike so predvsem možnost tiska na raznovrstne materiale, močna obstojnost, visoka ločljivost odtisa, poleg barv iz skale CMYK pa tiska tudi belo in prozorno barvo (lak).

 

Izdelki z UV-tiskom

Odtis lahko naredimo tako na ravne kot na neravne površine, zato je tehnika tiska primerna za potisk USB-ključkov, pisal, embalaže, značk, vžigalnikov, vrečk, skodelic, ovitkov za telefon, platnic rokovnikov in mnogo drugih artiklov.

 Povpraševanje

Velikoformatni solventni tisk

Velikoformatni solventni tisk

Pri solventnem tisku gre za tisk na osnovi topil. Primerni tiskovni materiali so papir, cerada, platno ipd. Ker gre za digitalni tisk, je predvsem primeren za manjše naklade.

 

Prednosti velikoformatnega solventnega tiska

Tisk je ustrezen za uporabo v notranjih, predvsem pa v zunanjih prostorih, saj je obstojen v različnih vremenskih pogojih in zunanjih vplivih, je vodoodporen. Velika prednost je možnost tiska na zelo velike formate, ker se tiska na rolo.

 

Izdelki velikoformatnega solventnega tiska

Tiskamo lahko roll-up platna, večje plakate, avtomobilske folije, nalepke, transparente, tapete ...

 Povpraševanje

Sublimacijski tisk

Sublimacijski tisk

Pri sublimacijskem tisku gre za spremembo barvil v plinasto stanje. Tako barvila obarvajo direktno material in ne pustijo odtisa le na površini kot pri ostalih tehnikah. To zagotavlja izjemno obstojnost, tako pri tovrstnem tisku na tekstil barva obstane in ne zbledi ob večkratnem pranju.

 

Prednosti sublimacijskega tiska

Vodilne lastnosti tovrstnega tiska so predvsem vrhunska kakovost, obstojnost, žive barve in visoka ločljivost motiva.

 

Izdelki sublimacijskega tiska

Tiska se preslikače, najbolj pogosto se s sublimacijskim tiskom tiska na tekstil (zastave, brisače, predpasniki, dresi, majice, ovratni trakovi …), tudi skodelice, steklenice ipd.

 Povpraševanje

Slepi tisk in tisk s folijo

Slepi tisk in tisk s folijo

Z velikim pritiskom na material dobimo reliefni oziroma tridimenzionalni odtis logotipa, znaka ali napisa na papirju embalaži, usnju, umetnem usnju ...

 Povpraševanje

Vezenje

Vezenje

Vezenje se izvaja direktno na izdelek, izgled znaka ali logotipa je primerljiv s tiskom, obstojnost je boljša in uporabna doba je daljša. Vezenje logotipov različnih oblik in barv se lahko izvaja na majice, vetrovke, jakne, brezrokavnike, flise, jope, kopalne plašče, brisače, drese, delovna oblačila, hlače, torbe, nahrbtnike, bombažne vrečke, svilo (zastave) ...

 Povpraševanje

Gravura

Gravura

Sodobna tehnika graviranja omogoča upodobitev najrazličnejših pisav, inicialk, podpisov, znakov, logotipov na različne materiale, kot so: les, kovina, aluminij, steklo ...

 Povpraševanje

Grafično oblikovanje in priprava za tisk

Grafično oblikovanje in priprava za tisk

Lastni grafični studio nam omogoča popolno podporo pri izdelavi grafičnega izdelka do procesa tiskanja. Nudimo vam grafično oblikovanje za vse tiskovine, skeniranje, pripravo datotek za tisk in strokovno svetovanje. Pred samim tiskom vedno preverimo tudi prejete datoteke, ki so že postavljene za tisk. Nemalokrat opazimo napake, ki jih v dogovoru s stranko popravimo sami, ali pa s strokovnim svetovanjem nudimo podporo, da napake odpravi stranka.

 

Pravilno oddajanje grafičnega materiala v formatu PDF

PDF (Portable Document Format) je najbolj pogosta oblika formata za oddajo gradiva za tisk. Praktično vsaka aplikacija nam omogoča neposredno shranjevanje v PDF-format. Pri izdelovanju datoteke za tisk je prav zato potrebna posebna pozornost pri pravilni nastavitvi posameznih parametrov (različni standardi PDF-datotek), ki jih aplikacija ponudi. Naš izhodni format je vedno datoteka v PDF-obliki, ta pa naj bo ustrezno pripravljena.

 Povpraševanje

Laserski razrez

Laserski razrez

Z laserskim razrezom lahko izdelamo nalepke najrazličnejših oblik, voščilnice, vabila, … Nadgradite svoje izdelke, da bodo odstopali od povprečja!

 Povpraševanje

Personalizacija

Personalizacija

 

Personalizirani rokovniki

Personalizirani rokovnik je izdelan samo za vas. Izdelek je unikaten, saj lahko poljubno izberete velikost, zunanjo platnico pa lahko izdelamo po vaši že oblikovani predlogi, ki je v skladu s celostno podobo podjetja ali v sklopu aktualnega reklamnega projekta. Prav tako lahko za podobo platnice poskrbimo v Tisk Žnidarič, d. o. o., na osnovi vaših predlogov oz. želja. 

Notranjost rokovnika je lahko standardna, lahko pa prilagodimo vsebino vašim potrebam in željam. V notranjost rokovnika lahko dodatno umestimo promocijska sporočila, tako da izdelku poleg uporabne dodamo še sporočilno oz. reklamno vrednost. 

Pokličite nas in nam zaupajte svoje želje. Radi vam bomo prisluhnili, odgovorili na vsa vaša vprašanja in pripravili informativno ponudbo.

 

Personalizirani predlist in zalist

Poleg standardne dodelave platnice s sitotiskom ali toplotnim odtisom vam ponujamo personalizacijo prvega in zadnjega lista v rokovniku. S tem boste dobili unikaten izdelek, prilagojen ravno vam ali potrebam vaših poslovnih partnerjev. 

Vsebina je poljubna, glede na vaše potrebe. Personalizacija predlista vam omogoča prostor za vašo reklamo, za kakršnekoli podatke ali pa le da vtisnete svojo noto rokovniku.

 

 

Personalizacija koledarjev

 

Stenski koledarji

V podjetju Tisk Žnidarič izdelujemo široko paleto tridelnih in štiridelnih stenskih koledarjev, ki so uporabni in nepogrešljivi v vsaki pisarni in tudi v proizvodnih prostorih. Na koledarje iz naše redne ponudbe vam lahko izdelamo personaliziran spodnji del po vaših željah. 

Poleg tega vam lahko ponudimo tudi izdelavo koledarskega dela na osnovi vaših predlogov in potreb. Nastal bo izdelek, ki bo samo vaš in drugačen od ostalih.

 

Personalizacija namiznih koledarjev

Zelo uporabni in priljubljeni so tudi namizni koledarji. Na osnovi koledarjev iz naše redne ponudbe vam lahko izdelamo personalizirano prvo stran koledarja, notranjost pa ostane nespremenjena. Če vam obstoječa notranja stran ne ustreza, lahko izdelamo koledarski del, ki bo prilagojen vašim potrebam, ponujamo pa tudi možnost dotiska vašega logotipa ali drugih podatkov na steno koledarja.


Mogoče imate posebne želje glede izdelave, ki je v opisih naših koledarjev nismo omenili. Pokličite nas, radi vam bomo prisluhnili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

 

Enolistni koledarji

Enolistni koledar vam omogoča popolno personalizacijo. Po vaših navodilih lahko koledar oblikujemo in izdelamo. Lahko poljubno izberete slike, dodate pomembne podatke in videzbarvno uskladite z vašimi zahtevami oz. celostno grafično podobo podjetja.

 

Personalizacija poslovnih daril in reklamnega materiala

Želimo vam ponuditi izdelke, ki bodo z vrhunsko kvaliteto, oblikovanjem in primerno ceno predstavljali najugodnejši nakup vaših poslovnih daril. Z izborom izdelkov bomo prisluhnili vašim željam, zagotovili izbrana darila in reklamni material ter jih po želji tudi embalirali v darilno embalažo in priložili tiskovino z opisom izdelka. 

Darila in promocijski material lahko obogatimo z dotiskom v različnih tehnikah tiska, kot so UV-tisk, slepi tisk, tisk s folije, preslikači, tampotisk itn., ali pa ga nadgradimo z vezenjem ali gravuro.

 Povpraševanje

Kuvertiranje in personalizacija dokumentov

Kuvertiranje in personalizacija dokumentov

Kuvertiranje izvajamo na visoko zmogljivem in produktivnem sodobnem stroju s petimi vlagalnimi postajami, ki na osnovi elektronske naprave za spremljanje dokumentov zagotavlja natančno obdelavo podatkov v celotnem procesu. Ponudimo vam lahko strojno kuvertiranje in vlaganje različnih tiskovin ter drugih promocijskih materialov v kuverte, od velikosti C6 do B5 in debeline do 13 mm.

 Povpraševanje